Laat je verrassen door de delicate smaak van eetbare sprinkhanen, gekruid met een vleugje fruity curry!
Onze heerlijke sprinkhanen komen van Nederlandse telers, die gespecialiseerd zijn in de productie van hoge kwaliteit eetbare insecten. Insectenbouw is een ingewikkelde tak van sport. Daarom hebben we gekozen voor Europese producenten die hun producten vriesdrogen om de smaak en voedingswaarden zoveel mogelijk te bewaren.
Onbewerkt smaken eetbare sprinkhanen vooral naar walnoten, wat we in onze werkplaats in Vaux-le-Pénil, in Normandië, subtiel hebben gecombineerd met de exotische smaak van curry. En, omdat we bij JIMINI’s houden van natuurlijk en gezond eten bevatten onze recepten geen conservatoren of smaakstoffen! Dus, vanavond als aperitief, sprinkhanenfeestje!

De sprinkhaan: een wereldberoemd eetbaar insect!

Sprinkhanen worden gegeten in verschillende delen van de wereled, zoals Afrika, Azië, Australië en de Mediterraanse kust. Ondanks dat entomophagie (het eten van insecten) de meeste Europeanen nogal exotisch aandoet, is het een wijd verbreide gewoonte over de hele wereld: voor ongeveer een derde van de wereldbevolking zijn insecten dagelijkse kost.
Met meer dan 1900 soorten is er keuze genoeg aan eetbare insecten! Hoogstwaarschijnlijk vind je de bekendste lekker : krekels, meelwormen, sprinkhanen, of zelfs gele schorpioenen (die onterecht als insecten worden aangezien!), maar sommige zijn natuurlijk indrukwekkender dan anderen. Bijvoorbeeld de 15 cm lange reuzewaterwants die in Thailand word gegeten, of zelfs de groene sprinkhaan die meer dan 20 cm groot kan worden.. Maar, de grootte zegt niet alles, de kleintjes hebben vaak een verrassende textuur: in tegenstelling tot de knapperige sprinkhaan heeft de bamboeworm bijvoorbeeld een veel zachtere textuur, en zijn torren, met hunharde pantsers veel moeilijker door te bijten. Eetbare insecten bieden zoveel verwonderlijke culinaire ervaringen als je maar kunt bedenken!

Eetbare insectenbouw: van ecologische voordelen tot voedingzaamheid

De milieuvoordelen van insectenbouw worden vaak benadrukt, en terecht! Waar traditionele veehouderijen alarmerende hoeveelheden water, grondstoffen en ruimte gebruiken is de sprinkhaan veel zuiniger. 10 kg voedsel is genoeg voor 8 kg insecten, terwijl dat maar 1 kg rundvlees oplevert.
Insectenbouw kan bovendien driedimensionaal de ruimte benutten, terwijl het waarschijnlijk moelijk is om koeien op te stapelen! Daar komt nog bij dat levende insecten nauwelijks broeikasgassen produceren, wat zeker niet het geval is bij koeien en varkens. Bovendien zijn ze gezond: eetbare insecten zijn veel rijker aan eiwitten dan vlees (per kilogram). Op termijn heb je er dus minder van nodig, en hoeft er dus ook minder van geproduceerd te worden.
Maar, om echt impact te maken met al deze voordelen moeten we wachten totdat insectenbouw zich op grote schaal gaat verplaatsen naar Westerse landen, want wij zijn nog altijd de grootste vleeseters.

Eetbare sprinkhanen: heerlijke gerechten en snacks, nachtmerrie voor boeren

Deze smakelijke insecten zijn geteeld met oog voor zorg, in speciale boerderijen in Europa om optimale kwaliteit en traceerbaarheid te garanderen. Om ze zo lang mogelijk goed te houden zonder voedingswaarden en smaak te verliezen worden ze gevriesdroogd voordat ze gekruid worden.
Waarom we sprinkhanen moeten eten!

Van zichzelf hebben sprinkhanen een subtiele smaak die wat wegheeft van hazelnoten. Dit is waarom we recepten hebben ontwikkeld die ze lekker knapperig maken, met de smaak van de Provence. Heerlijk om te delen met vrienden. Bereid in onze eigen werkplaats in Vaux-le-Pénil, niet ver van Parijs, gebruiken we specerijen van hoge kwaliteit om je smaakpapillen uit te dagen. Gegarandeerd zonder kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen want onze insecten worden “a la Française” klaargemaakt! Zoek niet verder, JIMINI’s is jouw garantie voor een bijzonder moment dat je je lang zult herinneren.

Wil je de Mediterraanse zon aan tafel? Onze heerlijk knapperige sprinkhanen met Griekse kruiden zijn de perfecte keuze. Onze insecten zijn gekruid met aromatische specerijen, gedroogde tomaat, knoflook, en een snufje zout. Ze passen percet bij een glaasje wijn als aperitief, of als gezonde topping op en Griekse salade met olijven en tomaten. Langzaam gegaard in een speciale oven, op lage temperatuur, zijn alle smaken en voedingswaarden bewaard gebleven.

Ons unieke bereidinsproces garandeert de hoogste kwaliteit eetbare insecten

Iedereen (en jij binnenkort ook!) is het eens over hoe lekker onze recepten zijn. Dat is nog niet alles, we garanderen ook een gezond product. De meeste insecten die je vindt zijn klaargemaakt op hoge temperaturen, of zelfs gefrituurd. Wij hebben een unieke techniek ontwikkeld die de krachtige smaken garandeert, terwijl de voedingswaarden bewaard blijven.

De milieuvoordelen van insectenbouw worden vaak benadrukt, en terecht! Waar traditionele veehouderijen alarmerende hoeveelheden water, grondstoffen en ruimte gebruiken is de sprinkhaan veel zuiniger. 10 kg voedsel is genoeg voor 8 kg insecten, terwijl dat maar 1 kg rundvlees oplevert.
Insectenbouw kan bovendien driedimensionaal de ruimte benutten, terwijl het waarschijnlijk moelijk is om koeien op te stapelen! Daar komt nog bij dat levende insecten nauwelijks broeikasgassen produceren, wat zeker niet het geval is bij koeien en varkens. Bovendien zijn ze gezond: eetbare insecten zijn veel rijker aan eiwitten dan vlees (per kilogram). Op termijn heb je er dus minder van nodig, en hoeft er dus ook minder van geproduceerd te worden.
Maar, om echt impact te maken met al deze voordelen moeten we wachten totdat insectenbouw zich op grote schaal gaat verplaatsen naar Westerse landen, want wij zijn nog altijd de grootste vleeseters.