Val ook voor de verassende knapperigheid van onze eetbare meelwormen, fijn gekruid met knoflook en kruiden!

De meelworm is en eetbare insectensoort, ookwel bekend als de Tenebrio Molitor. De smaak is verfijnd, en lijkt op amandelen en cashewnoten. Het eten van insecten is in Nederland nog geen gewoonte, maar dat is juist de reden dat we we onze snacks voorzien van heerlijke smaakmakers.

In onze Melun-faciliteiten, een uurtje van Parijs, gebruiken we ingrediënten en specerijen van de hoogste kwaliteit om jouw smaakpapillen een oppepper te geven. Gegarandeerd zonder kunstmatige smaakstoffen en conserveermiddelen, en bereid met de “Franse Slag”. Je kunt dus kennismaken met entomofagie (het eten van meelwormen en andere insecten) met onze Garlic & Herbs meelwormen.
DE EETBARE MEELWORM, SNEL EN GEMAKKELIJK TE KWEKEN

Mocht je toevallig zin hebben om je eigen insecten te kweken voor menselijke consumptie, begin dan met meelwormen!

Meelwormen volgen dezelfde ontwikkelingsfasen als vlinders, wat betekent dat de larven er heel anders uitzien dan volwassen dieren. Ze ondergaan een volledige metamorfose: meelwormen worden uiteindelijk kevers! De meelworm is eetbaar vlak voor de coconfase, als het nog een larf is. Als je zelf insecten kweekt kun je de hele fase van deze grappige diertjes bekijken. Het kost weinig tijd en moeite, het is eenvoudig, en leuk!
INSECTEN ETEN IN EUROPA, EEN TREND DIE ZICH SNEL ONTWIKKELT !

De laatste jaren is de publieke aandacht voor entomofagie hard gegroeid. Natuurlijk wordt de trend steeds gewoner met de komst van kant en klare insecten die te koop zijn in gewone winkels. Maar er is meer op komst! Met Jimini’s zijn meelwormen niet langer alleen een culinaire curiositeit voor avonturiers, maar een daadwerklijke toevoeging aan je maaltijd.

Tegenwoordig kan entomofagie rekenen op de steun van wereldwijde organisaties zoals de VN en wordt in steeds meer westerse landen gewoon. In België kun je tapenades met meelwormen vinden in de schappen, en bedrijven in de VS en Canada ontwikkelen momenteel proteïnepoeder op basis van insecten.
Zelfs al is het eten van meelwormen nog niet mainstream in Nederland, de ontwikkelinge van entomofagie is dichterbij dan reality shows op TV doen vermoeden!

De subtiele smaak van de meelworm heeft wel wat weg van van amandelen en cashewnoten. We versterken de smaakervaring van dit grappige insect met ons niet-te-missen recept met knoflook en kruiden. Dansende smaakpapillen als aperitiefje?

Eetbare meelwormen (ook bekend als Tenebrio molitor) zijn een prima vervanger voor noten, rozijnen, or zoutjes.. Deze eetbare wormen kunnen zelfs dienen als vervanger voor chocolade in je volgende bakrecept! In quiches kunnen ze bijvoorbeeld in de plaats van hamblokjes gebruikt worden, of gefrituurd als vervanger van bacon. Of gewoon uit het vuistje bij je volgende borrel!
Klein verhaaltje over entomofagie

De meelworm is een populair eetbaar insect in bijvoorbeeld bakkerijen en andere voedselproducties. Het is de larve van de zwarte kever, die uiteindelijk 1 tot 2 centimeter groot wordt. De larve kan levend gegeten worden en smaakt nootachtig, afhankelijk van het voedsel dat de worm krijgt smaakt hij naar hazelnoot of amandel. Het is nog wat te vroeg om levende eetbare insecten te verkopen in de supermarkt. Europeanen geven duidelijk de voorkeur aan gedroogde, knapperige, en gekruide eetbare insecten. Ontdek de voordelen van insecten in onze webshop!

Eetbare insecten bevatten veel eiwitten, vitaminen en mineralen!

Eetbare meelwormen zijn een bron van complexe eiwitten, zink, magnesium en B-vitaminen.

Vol met voedingsstoffen en daarom is zelfs een kleine hoeveelheid als apperatief of in je salade al voldoende om je van de voordelen van deze nieuwe voedingsbron te laten genieten.

Je lijf zal je dankbaar zijn als je meelwormen hebt gegeten!
HET ETEN VAN MEELWORMEN IS DUURZAM!

Als we op de manier blijven eten zoals we doen zijn we op de lange termijn niet duurzaam bezig. We moeten op zoek gaan naar duurzame alternatieven. Eetbare insecten worden tegenwoordig al gegeten door meer dan 2 miljard mensen en kunnen een deel van de oplossing voor het wereldvoedselprobleem zijn.

Insecten kweken is makkelijk, ze hebben weinig voedsel en water nodig en stoten weinig broeikasgassen uit.

Let op! Overal ter wereld worden insecten gegeten omdat ze lekker zijn (niet omdat het moet, gewoon omdat het kan).

Daarom werken we bij Jimini’s elke dag hard om je bewust te laten worden van deze delicatessen.

Sluit vandaag aan bij het Jimini’s avontuur en de planeet zal je dankbaar zijn!