Een heel nieuw type pasta!

Een tijdje geleden kwamen we op het idee om de oude en vertrouwde pasta in een modern jasje te steken met een bijzonder JIMINI’s ingrediënt. Het is eindelijk gelukt! We zijn heel enthousiast over onze nieuwe, superlekkere pasta, verrijkt met insectenmeel! Met 18,7% natuurlijk eiwit en maar drie ingrediënten (buffalowormenmeel, durum tarwe en eieren) kun je de pasta gewoon koken met wat groente en saus voor een volwaardige maaltijd. Dat is nog niet eens alles! 86% van de ingrediënten in onze pasta komt van biologische boeren. Waarom maar 86%? Nou, omdat het insectenpoeder dat we gebruiken nog niet certificeerbaar is in Europa, net als insecten overigens. Waarom? De organisaties die dat regelen hebben nog geen richtlijnen vastgesteld voor de insectenbouw, en willen daarom onze producten niet testen en goedkeuren. Gelukkig zit er beweging in. In Canada zijn recentelijk de eerste certificaten voor de productie van biologische insecten uitgegeven, ze zijn alleen helaas in Europa nog niet erkend.
We introduceren: de Buffaloworm!

Voor deze spannende nieuwe productreeks verwelkomen we een nieuw insect in de JIMINI’s-familie, zodat het de meelwormen, sprinkhanen, en krekels gezelschap kan houden. Dames en heren, een groot applaus voor de buffaloworm! Hij is het kleine neefje van de meelworm, rijk aan eiwit (55% eiwit in een vermalen insect), en bevat essentiële aminozuren en ijzer. Zijn Latijnse naam is Alphitobius Diaperinus maar dat vinden we toch wat te formeel en afstandelijk. Zoals altijd bij JIMINI’s kiezen we alleen Europese insecten om de beste kwaliteit en traceerbaarheid van onze pruducten te garanderen.
Eiwitten, voor en na het sporten

Maar wat is dan het verschil met klassieke pasta? Eiwit natuurlijk! Het gehalte eiwit is in gewone droge pasta rond de 10%. JIMINI’s insectenpasta heeft daarentegen meer dan 18%. Ter vergelijking: een sojaboon bestaat maar voor ongeveer 15% uit eiwit. De pasta is ideaal voor het trainen, omdat het complexe koolhydraten die zorgen voor een gelijkmatige energieverdeling combineert met direct beschikbare eiwitten voor na je sessie. De combinatie van eiwitten, complexe koolhydraten en vezels zorgt voor de lage glecemische index van je maaltijd, waardoor je snel verzadigd bent en de voedinsstoffen geleidelijk beschikbaar komen voor je lichaam.

Onze nieuwe fussili pasta is gemkaat van maar vier ingrediënten: durum tarwe, eieren, basilicum en buffalowormmeel. Zoals bij de andere pasta’s in de de reeks bestaat het voor 86% uit gecertificeerde ingrediënten. Met JIMINI’s fussili hoef je geen eiwitten uit vlees of plantaardige vervangers toe te voegen, omdat het al voor 18,7% bestaat uit eiwit. De pasta kan bereid worden net zoals elk ander type pasta. Ze moeten alleen even 7 tot 9 minuten staan voordat je het heerlijk kunt oppeuzelen.
Ken je buffalowormmeel?

Ben je bekend met de Alphitodius diaperinus? Je herkent hem wellicht niet aan zijn wetenschappelijke naam, maar wel onder ‘buffaloworm’. Het is een kleine tor en onderdeel van de meelwormenfamilie. Nog ietsje kleiner dan zijn neefje heeft hij dezelfde interessante voedingswaarden: rijk van eiwit (55%), een bron van ijzer en vezels, en het bevat alle aminozuren die het menselijk lichaam zelf niet kan produceren. En omdat we de traceerbaarheid, transparantie, en kwaliteit van onze producten buitengewoon belangrijk vinden komen al onze insecten alleen van Europese telers.
Wie heeft de pasta met insectenpoeder bedacht?

Pasta by JIMINI’s, wie had dat gedacht? Onze missie is om langzaam maar zeker de voordelen van insecten wat betreft het milieu en hun voedingswaarden op ons bord te krijgen. Wat is een betere manier dan pasta, hét stapelvoedsel in veel Europese landen. Met deze nieuwe reeks producten voldoen we aan de noden en wensen van doorgewinterde avonturiers, afgetrainde atleten, en mensen die het milieu belangrijk vinden, of pasta.

Door onze met insectenpoeder aangevulde fusillli met heerlijke basilicumsmaak kun je een uitgebalanceerde maaltijd samenstelling zonder dat je vlees hoeft toe te voegen! Met complexe koolhydraten en volwaardige eiwitten is onze pasta geschikt voor athleten van alle niveaus, om aangebroken energievoorraden aan te vullen en herstel tussen twee sessies te bevorderen. En vergeet vooral niet: ze zijn ook nog eens superlekker!