Waar komen de insecten vandaan?

Alle JIMINI’S insecten zijn in Nederland gekweekt. Dit gebeurt bij bedrijven die al meer dan 30 jaar in de productie van insecten gespecialiseerd zijn en daardoor kwaliteit en traceerbaarheid garanderen.

Hoe worden onze insecten verwerkt?

Onze leveranciers vriesdrogen de insecten. In dit proces wordt de temperatuur van de insecten snel omlaag gebracht waardoor de insecten in een soort van slaapstand gebracht worden.

De watermoleculen worden ijskristallen, die vervolgens sublimeren. Dit proces is snel en pijnloos voor het insect.


Wat eten de insecten?

De meelwormen leven in het wild in vermolmd hout maar ook in bijvoorbeeld tarwemeel. Sprinkhanen eten van verschillende planten, bladeren en stengels. Onze insecten zijn uitsluitend gevoed met niet-GMO plantaardig meel (tarwe, haver, soja), niet-GMO groenten en niet-GMO jonge scheuten van tarwe.

Wat is de voedingswaarden van insecten?

Insecten zijn van nature rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen, en arm aan vetten en suikers. Daardoor is het uitermate geschikt als gezonde snack voor bij de borrel, waarbij er meestal alleen keuze is uit ongezondere hapjes.

Hoe eet je insecten?

Niets is eenvoudiger, JMINI’S insecten zijn direct te eten! Ze zijn gekruid en geven een knapperige bite, waardoor ze zelfs in een salade als versiering gebruikt kunnen worden. Lekker voor bij de borrel, maar eigenlijk passen ze overal bij, van fris witbier tot een aardbeien Mojito, de enige beperking is je eigen creativiteit.

Waarom zou ik de vleugels en de kop van mijn sprinkhaan weghalen?

De vleugels van sprinkhanen zijn extreem dun en kunnen daarom soms aan het gehemelte vast blijven plakken, wat onaangenaam kan zijn. De kop kunnen sommige mensen niet lekker vinden, maar die is net als de vleugels gewoon eetbaar.

Hoe en hoe lang kan ik mijn insecten het best bewaren?

Onze producten moeten in de originele verpakking bij kamertemperatuur bewaard worden om zo beschermd te worden tegen licht en vocht. Na het openen van het zakje, raden wij u aan vrij snel de insecten op te eten voordat vocht de smaak en knapperigheid van het product beïnvloedt. U kunt uw insecten desalniettemin in een luchtdichte verpakking tot maximaal twee weken na opening bewaren.

Zijn JIMINI’S producten biologisch ?

Momenteel bestaat er geen biologische certificering voor insecten. Wat onze kruiden betreft, zijn ze 100% natuurlijk, zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen.


Hoe zit het met allergieën?

Insecten behoren tot de familie van geleedpotigen, zoals bijvoorbeeld schelpdieren. De schalen van deze dieren bevatten chitine net als het exoskelet van een insect. Het wordt daarom sterk afgeraden voor mensen die allergisch zijn voor schaaldieren om onze producten te consumeren.


Hoeveel doosjes heb je nodig voor een borrel?

Een doosje sprinkhanen bevat 10 gram sprinkhanen (ongeveer 13 sprinkhanen) genoeg voor 2 à 3 personen. De doosjes met meelwormen bevatten 18 gram, en zijn ook voldoende voor 2 à 3 personen.