Eetbare insecten, het perfecte sinterklaas of kerstcadeau

Zoek jij een orgineel schoencadeautje? Wil je iets verrassends onder de kerstboom? Als jij je vrienden wil verrassen dit jaar, dan verras je ze uiteraard met eetbare insecten van Jimini’s!
Of je nu een eetbare insecten profeet wil worden als je met de familie bij oma zit of niet, met deze meelwormen met karamel en gezouten boter smaak maak je sowieso indruk!
De eetbare insecten van JIMINI’S zijn perfect als surprise cadeautje, onder de kerstboom, als borrelhapje, of natuurlijk over je tiramisu.

Zoete meelwormen als wintersnack

Om jou wat meer lekkere dingen te kunnen voorschotelen terwijl je in de winter met een dekentje op de bank zit, hebben we besloten om ons assortiment uit te breiden met insecten in zoete smaken!
Licht geroosterd in de oven en overgoten met karamel zijn ze perfect goudruin en krokant geworden.
Top je warme chocolademelk met slagroom af met een paar insecten, of doe serveer ze bij je vijgenjam. Mocht dat allemaal te veel werk zijn dan zijn ze uit het vuistje ook prima te versmaden.

Waarom insecten eten?

Bij Jimini’s geloven we dat insecten in de toekomst een standaard onderdeel van ons dieet zullen zijn. Doordat ze veel eiwit, vitaminen en mineralen bevatten hebben ze een uitstekende voedingswaarde. Als we kijken naar duurzaamheid, is er bij het kweken van insecten veel minder ruimte en water nodig en stoten ze nauwelijks broeikasgassen uit. Om er voor te zorgen dat ze in de toekomst normaal zijn, hebben wij ze nu alvast van uitzonderlijke kwaliteit gemaakt.

Voor de kerstdagen hebben wij alvast insecten bij je op tafel uitgenodigd!

Als cadeau of als borrelhapje, tijdens kerst of nieuwjaar, onze heel assortiment borrelinsecten geeft je evenementen meer smaak. Van sprinkhanen met curry smaak, barbecue krekels of onze wereld beroemde knoflook en kruiden meelwormen, de eetbare insecten van Jimini’s gaan je zeker een unieke avond geven.

Zoals je misschien al gezien hebt, hebben we besloten om je drie unieke zoete smaken aan te bieden voor de kerstdagen.
Karamel gezouten boter meelwormen, speculoos buffalowormen zijn onze zoete delicatessen, en deze mokka koffie krekels geven wat karakter.
Dit unieke recept heeft een stevige smaak.
En als insect kozen we dan uiteraard voor de krekel, met een lichte pindasmaak en een luchtige textuur zijn ze perfect te combineren met koffie.
De mokka smaak is een subtiele mix tussen koffie en espresso. We voegden de krekels toe en creƫrden een goddelijke snack!
Perfect voor over het nagerecht, over je koffie met slagroom of gewoon als snack.

Jimini’s zet insecten vandaag al op je menu!

Je bent niet zonder reden op onze website, insecten zijn namelijk een future food!
Insecten bevatten veel eiwit, vitaminen en mineralen; en daarom zijn ze erg gezond.
Makkelijk te kweken, ze hebben weinig water en voedsel nodig en daarom is het logisch om insecten te eten vanuit duurzaamheidsoogpunt.
Bij Jimini’s werken we er hard aan om deze duurzame eiwitbron ook nog eens hardstikke lekker te laten zijn! Daarom zijn we al vijf jaar producten aan het ontwikkelen die jou aan deze future food laat wennen.

Ontdek ons hele assortiment eetbare insecten voor kerst.

We zijn er zeker van dat je wegloopt met onze mokka koffie krekels… Maar we hebben nog veel meer smaken! Voor ieder wat wils.
Bij het dineren met je vrienden hebben we ook insecten die je zelf kunt koken. Of waarom doe je geen bier & beestjes borrel? En na een workout kun je jezelf perfecdt opladen met onze eiwitrepen met krekelmeel of onze heerlijke eiwitrijke pasta!
Hebben we je al overgehaald? Durf jij de Jimini’s ervaring aan? Ga je mee op ontdekkingsreis?

Kerst en oudejaarsavond zijn het perfecte moment om nieuwe dingen te ontdekken. Of dat nu met je familie of je vrienden is, dit is de perfecte periode van het jaar om lekker eten te delen. Waarom nodig je onze eetbare insecten niet uit? (Ze bevatten ook nog eens veel eiwit!)
Wij geloven eigenlijk dat insecten niet alleen op speciale momenten gegeten moeten worden. Maar we moeten toegeven onze insecten zijn zo uniek, dat je je gasten wel heel makkelijk kan verrassen.
Als verrassing hebben we dit jaar onze speculoos buffalowormen!

Onze buffalowormen, onze unieke combinatie

Tijdens de winter zorgen we dat het toch iets warmer krijgt.
Over de speculoos smaak was geen twijfel mogelijk, die kwam er sowieso en we zijn er vrij zeker van dat jij het met ons eens bent!
We houden van Belgiƫ en Speculoos speelt daar een grote rol in, het doet ons denken aan toen we klein waren.
Ons nieuwste insect is krokant en nootachtig en combineert perfect met Speculoos.

Ontdekt deze future food!

Eetbare insecten bevatten veel eiwit, vitaminen en mineralen bevatten hebben ze een uitstekende voedingswaarde. Ze zijn makkelijk te kweken en hebben weinig ruimte nodig. En laat dat nu de reden zijn dat de FAO een rapport over hun voordelen als een nieuwe bron van eiwit heeft geschreven als een van de oplossingen voor het wereldvoedselprobleem.
Bij Jimini’s geloven we hier heilig in! Maar we zijn ook erg ongeduldig, dus zijn we alvast begonnen met iedereen in Europa proberen bekend te maken met de voordelen van eetbare insecten door ze alleen op de beste manier aan te bieden.

Een superfood als supercadeau!

Insecten eten met kerst, prima idee!
Ontdek ons hele assortiment, dat bij elk moment past.
Van krokante sprinkhanen, tot pasta met buffalowormen, eiwitrepen met krekelmeel of onze speculoos buffalowormen, welke smaak heeft jouw voorkeur?